Fuse și se duse – retrospectiva lunii august în imagini

Fuse și se duse – retrospectiva lunii august în imagini

Îmi place vara, nu am o problema cu căldura, o tolerez ușor. Ce-i drept faptul că locuim în apropierea muntelui, ne ajută enorm. Și cum, luna august s-a terminat, iar o dată cu ea și vara, am devenit puțin nostalgică.

În august, îmi plac diminețile călduțe, atunci când ies să ud grădina…

Furtun udând în grădină

…Și, serile încărcate de „zumzet” de greierași, miros de regina nopții și amintiri înmiresmate din vacanțele de vară de la bunici.

Flori de regina nopții

Recolta de august

Acum e momentul când începi să te bucuri din plin de roadele muncii în grădină. Datorită apropierii muntelui, așteptarea roadelor e mai îndelungată, deci bucuria momentului coacerii mai mare.

Coș cu fructe de roșii, castraveți și fasole verde

A venit și vremea pregătirii aromaticelor pentru iarnă. Am strâns cimbru, busuioc și oregano și le-am pus în pod la uscat.

Usturoi și ramuri de busuioc și cimbru tăiate

Tot în august am cules ceapa. Nu-i ea foarte multă și nici nu crește prea mare la noi. Probabil din cauză că solul e foarte lutos și îi este greu să-și facă loc în pământ.

Coș cu ceapă proaspăt recoltată

Pregătire de toamnă

Pe locul liber rămas după ceapă, am semănat niște ridichi și salată. Au răsărit deja. Cum sunt la prima încercare de semănat ridichi în toamnă, sunt tare curioasă ce se alege de ele.

Răsad de ridichi abia răsărit

Dacă tot vorbim de recoltă, a venit vremea și pentru cea de compost din prima ladă pe care am începu s-o umplu. Atunci când am timp, trec câte puțin compost printr-o sită, ca să transfer râmele în cea de-a doua ladă și să aleg eventualele bucățele mai mari strecurate printre resturi.

Sită și compost de cernut

Bricoleală printre picături

Mi-am umplut timpul și cu un proiect de refolosire a recipientelor din plastic pe post de ghivece. Concret, am decupat bidoane de lapte în care am plantat flori. Vara viitoare acestea se vor transforma într-o grădină suspendată pe care-o tot „coc” de ceva vreme.

Flori plantate în bidoane din plastic decupate

Spre sfârșitul lunii, am trecut la continuarea lăzilor din lemn în care cultivăm căpșunii. Puțin câte puțin, în curând va fi gata și următoarea ladă.

Schelet structură din lemn, alături de scânduri

Din păcate către sfârșitul verii au apărut și aspecte neplăcute. Afide la fasolea verde și făinare la castraveți. Deși aveam intenția să pun niște poze, m-am gândit că nu-și prea găsesc locul printre cele dinainte.

Și cum treaba nu s-a terminat, mă bucur deja de prima lună de toamnă. Cu hărnicie și entuziasm. Am câteva idei despre ce voi face luna asta…

 

 

 

No Comments

Post a Comment